Geschiedenis

Verslag bezoek KOF 20 November 2013

Verslag rondleiding KOF in Maastricht

Op woensdag 20 november zijn een aantal vrijwilligers van onze stichting een kijkje gaan nemen bij het Kankeronderzoekfonds in het Academisch Ziekenhuis Maastricht, zoals bekend een van onze sponsordoelen. We werden ontvangen op de afdeling pathologie voor een rondleiding en een aantal lezingen en presentaties over darmkanker.

De eerste lezing betrof informatie over het mogelijk ontstaan van de ziekte. Prof. M. Weyenberg legt uit hoe uitvoerig in kaart wordt gebracht welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte, maar ook welke factoren van invloed zijn op het beloop van de ziekte. Veel vragen over de rol van leefstijl- en biologische factoren bij mensen met dikke darmkanker zijn tot nu toe onbeantwoord gebleven. Daarom is wetenschappelijk onderzoek dringend nodig bij het vroegtijdig herkennen en behandelen van dikke darmkanker, maar ook hoe het verdere verloop zich ontwikkelt. De EnCoRe-studie, oftewel Energie voor het Leven na ColoRectaalkanker hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan het vinden van antwoorden op deze vragen.

Een drietal presentaties gaven inzicht in de verschillende onderzoeken en metingen.

Onder begeleiding en toelichting van prof. M. van Engeland konden de vrijwilligers met behulp van een microscoop het verschil zien tussen gezonde cellen en kankercellen. De presentatie en uitleg over de endoscopie was zeer verhelderend. Bij de laatste presentatie werd dieper ingegaan op het onderzoek en de metingen. Kwaliteit van leven wordt gedetailleerd in kaart gebracht. Patiënten vullen vragenlijsten in, die informatie geven over hun voedingsgewoonten en bewegingsactiviteiten en worden vanaf het moment van de diagnose tot twee jaar na afloop van de behandeling gevolgd.

Onze vrijwilligers waren bijzonder onder de indruk van de lezing en presentaties. Onder het genot van een kopje koffie werden door de vrijwilligers en het onderzoeksteam nog zinvolle gedachten uitgewisseld.

Het was voor onze vrijwilligers overduidelijk. Een geweldig doel om te sponsoren.

Bekijk ook de foto's

Nieuws

KOF 2018...
Lees verder

Kindervallei 2018...
Lees verder


Winkel & Openingstijden

 Oranje Nassaustr. 20-22
 6411 LH Heerlen
  maandag
   van 13:00 tot 17:00
  dinsdag t/m vrijdag
   van 10:00 tot 17:00
  zaterdag
   van 10:00 tot 16:30

Wilt u graag uw boeken schenken, dan kan dat gedurende onze openingstijden.

U kunt iedere ochtend tot 12.00 uur met de auto in de Oranje Nassaustraat terecht. Via de Willemstraat en vervolgens de Stationsstraat kunt u ons pand in de Oranje Nassaustraat bereiken.
Vrijwel alle soorten boeken zijn welkom, behalve: encyclopedieën, studieboeken, (afgeschreven) bibliotheekboeken en Reader's Digest (Het Beste). Verder kunt u uw dvd’s, lp’s en cd’s bij ons inleveren, maar geen videobanden.

In onze winkel vindt u boeken in o.a. de volgende rubrieken:

Romans & chicklit
Spanning & fantasy
Kinderboeken & strips
Oorlog & geschiedenis
Psychologie & poëzie
Spiritualiteit & religie
Limburgensia & kunst
Hobby, humor & dieren
Landen, steden & reizen
Buitenlands
En nog veel meer...

Facebook
Ontwerp door iZi-Design.nl | Laatste keer gewijzigd op: 1 april 2019