Doelstellingen

Stichting Boekensteun Heerlen is opgericht op 26 juni 2007 te Heerlen De doelstelling van de Stichting is het inzamelen van geld voor het goede doel door het verkopen van tweedehands boeken.

Mensen doneren hun boeken aan ons, waarna vrijwilligers ze verkopen in onze winkel aan de Oranje Nassaustraat 20-22 te Heerlen.

De Stichting heeft geen winstoogmerk. Door het kopen van onze boeken steunt u rechtstreeks onze goede doelen, want het geld dat wij met de verkoop van de boeken verdienen, doneert de Stichting in zijn geheel aan instellingen met een charitatieve, culturele of wetenschappelijke doelstelling. Deze goede doelen worden jaarlijks vastgesteld door het bestuur, in samenspraak met onze vrijwilligers en klanten.

Sinds 2010 heeft de Belastingdienst onze Stichting aangemerkt als algemeen nut beogende instelling ('ANBI'). Hierdoor hoeven onze goede doelen geen belasting te betalen over onze donaties. En wij hoeven geen schenkingsrecht te betalen over de boeken die wij inzamelen.

Dus heeft u een overvolle boekenkast, of heeft u uw boeken uit- maar nog niet stukgelezen, dan nemen wij ze graag van u over!

Nieuws

Schenkingen 2019...
Lees verder

Kinderboekenweek 2019...
Lees verder

Geluksweekend 2019...
Lees verder


Winkel & Openingstijden

 Oranje Nassaustr. 20-22
 6411 LH Heerlen
  maandag
   van 13:00 tot 17:00
  dinsdag t/m vrijdag
   van 10:00 tot 17:00
  zaterdag
   van 10:00 tot 16:30

Wilt u graag uw boeken schenken, dan kan dat gedurende onze openingstijden.

U kunt iedere ochtend tot 12.00 uur met de auto in de Oranje Nassaustraat terecht. Via de Willemstraat en vervolgens de Stationsstraat kunt u ons pand in de Oranje Nassaustraat bereiken.
Vrijwel alle soorten boeken zijn welkom, behalve: encyclopedieën, studieboeken, (afgeschreven) bibliotheekboeken en Reader's Digest (Het Beste). Verder kunt u uw dvd’s, lp’s en cd’s bij ons inleveren, maar geen videobanden.

In onze winkel vindt u boeken in o.a. de volgende rubrieken:

Romans & chicklit
Spanning & fantasy
Kinderboeken & strips
Oorlog & geschiedenis
Psychologie & poëzie
Spiritualiteit & religie
Limburgensia & kunst
Hobby, humor & dieren
Landen, steden & reizen
Buitenlands
En nog veel meer...

ANBI
Facebook
Ontwerp door iZi-Design.nl | Laatste keer gewijzigd op: 1 februari 2020